Brownies cu avocado

        Cine nu este înnebunit după ciocolată? Pentru mine este parte din dieta zilnică, dar și parte din sufletul meu. O bucățică de ciocolată este ca și curcubeul după ploaie, nu? Dacă v-am convins, atunci înseamnă că veți fi interesați de varianta mai sănătoasă și vegană a faimoaselor brownies sau negrese cu ciocolată.

        V-ați gândit la ciocolată în combinație cu avocado? Este un fruct minune care poate fi folosit în numeroase combinații atât alături de alte fructe cât și de legume. Se laudă cu nutrienți, vitamine (B6, B9), antioxidanți și multe alte calități extrem de benefice pentru organism. De asemenea, poate fi folosit și în măști, însă momentan vorbim despre cât de delicios este în rețeta propusă de mine.

       Toată lumea se gândește că varianta vegană este întotdeauna și cea mai costisitoare, însă veți fi surprinși de cât de puține ingrediente veți avea nevoie pentru a înfrumuseța o după amiază de duminică.

       Negresele sunt desertul perfect atunci când nu ai timp pentru o rețetă foarte elaborată, iar varianta ,,veganizată” ne ajută să impresionăm întotdeauna și, garantez că va deveni desertul vostru preferat.

 

Preparare:

 

  1. Se pornește cuptorul.

 

  1. Se amestecă ingredientele uscate (făina, cacao, praful de copt, sarea) într-un bol, iar separat cele lichide împreună cu zahărul. Ingredientele lichide se amestecă până se topește zahărul (de preferat cu o spatulă).

 

  1. Amestecul ingredientelor uscate se toarnă peste cel al ingredientelor lichide și se mixează (la fel, cu o spatulă).

 

  1. Se adaugă avocado pasat, iar compoziția rezultată se bagă la cuptor (în jur de 20 de minute, însă cel mai indicat este testul cu scobitoarea).

 

  1. Glazura se realizează topind ciocolata și untul de arahide la bain-marie.

 

  1. După ce blatul este copt, se scoate din cuptor și se toarnă glazura astfel încât să acopere toată suprafața prăjiturii.

 

  1. Se lasă la răcit și se servește cu plăcere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *