Ciocolată de casă

        Albă sau neagră, cu alune sau cu fructe, alături de o cafea sau de o ciocolată caldă, acest mic deliciu aduce o mare bucurie oricărui. O găsim peste tot, o adăugăm în deserturi, dar cum o alegem pe cea mai potrivită? Deși plăcerea de a savura ciocolată ne îndeamnă să mâncăm cât mai mult, trebuie totuși să fim conștienți de efectele unui consum excesiv de ciocolată. Ei bine, există alternative mai sănătoase pentru ciocolata pe care o găsim în comerț.

       Am încercat de curând să pregătesc ciocolată acasă, deoarece sunt de părere că atunci când știi ce ingrediente ai adăugat, dar și cantitatea lor, devii mult mai sigur de alimentele pe care le consumi. Prin urmare, m-am gândit să încerc o rețetă de ciocolată cu ingredientele pe care le aveam prin casă. Rezultatul a fost unul neașteptat de delicios.

       Înainte de a adopta stilul de viață vegan am avut o problemă cu consumul de ciocolată. Pot spune că devenise o adicție la un moment dat. Nu mă opream până nu terminam o ciocolată întreagă. Acest fapt a dus la o creștere considerabilă în greutate și la o stare de agitație constantă până când am decis să învăț să-mi controlez obiceiurile alimentare. Renunțarea la alimentele de origine animală precum și la alimentele de calitate inferioară m-a ajutat să reușesc să-mi controlez atât ,,pofta de dulce” cât și cantitatea de zahăr consumată. Acum pot spune că sunt mult mai atentă la ce mănânc și încerc în permanență să îi dau organismului doar ce are nevoie.

       Revenind la ciocolata de casă, pot spune că are un gust foarte bun și, datorită consistenței sale, nu vei putea mânca mai mult de o bucată, chiar dacă ai vrea. Ingredientul de bază este untul de arahide. Acesta oferă o consistență cremoasă ciocolatei și, în același timp, dă un gust puțin sărat. Astfel, ciocolata nu este deloc grețoasă. Cel mai important este că nu am adăugat zahăr în această rețetă, în schimb, am folosit curmale deshidratate.

 

Ingrediente:

  • 170 g unt de arahide
  • 120 g curmale
  • un praf de sare
  • 40 g cacao
  • 30 g unt de cocos (topit)
  • 80 g miez de nucă (pentru decor)

Preparare:

  1. Untul de cocos se topește fie la temperatură camerei, fie într-un recipient ținut într-un bol cu apă caldă.
  2. Toate ingredientele se pun în blender și se mixează până se obține o textură cremoasă.
  3. Se învelește crema în folie alimentară, se decorează și se ține la congelator aproximativ 4-5 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *