Clătite Vegane Cu Matcha, Pudră de Roșcove Și Fructe de Pădure

Clatitele sunt cu siguranță cel mai ușor de preparat desert, însă pot ajunge să fie și cel mai plictisitor. Atunci când te hotărăști să personalizezi un desert se poate transforma în ceva foarte gustos și arătos. Rețeta propusă de mine nu reinventează clătitele, ci adaugă un plus de culoare și aromă.

Pudra de matcha a devenit preferata mea, deoarece o folosesc atât ca înlocuitor al cafelei, în combinație cu lapte de cocos, dar și în deserturi. Oferă o culoare și un gust deosebit oricărui preparat, și, de asemenea, are niște proprietăți miraculoase pentru organism.

Am folosit pudră de roșcove în aluatul pentru clătite, deoarece sunt un mare fan al ciocolatei, însă încerc și să găsesc înlocuitori cât mai sănătoși ai acesteia. Pot spune că am reușit prin această combinație cu pudră de roșcove și sirop de agave.

Fructele de pădure sunt preferatele tuturor. Atât in smoothie-uri, deserturi cât și în salatele de fructe, acestea au o aromă deosebită și sunt bogate în antioxidanți.

Am ales să umplu clătitele cu o cremă pe care am obținut-o prin topirea ciocolatei împreună cu unt de arahide și ulei de cocos, la care am adăugat și esență de mentă. Rezultatul a fost un adevărat deliciu.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 200 ml apă minerală
  • un praf de sare
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 lingură pudră de roșcove
  • 1 linguriță sirop de agave
  • 100 g fructe de pădure
  • 1 linguriță pudră de matcha
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de mentă
  • 1 ½ ciocolată (80% cacao)
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingură unt de cocos

 

Preparare:

  1. Se prepară compoziția clasică pentru clătite din făină, apă minerală, sare și zahăr vanilat și se împarte în trei.
  2. Pentru clătitele cu matcha, se adaugă în compoziția de clătite pudra de matcha și esența de vanilie și se amestecă. Eu le-am pus în blender pentru a se omogeniza mai bine aluatul.
  3. Pentru clătitele cu pudră de roșcove, se adaugă în compoziția de clătite pudra de roșcove și siropul de agave și se amestecă.
  4. Pentru clătitele cu fructe de pădure, se mixează mai întâi fructele în blender și apoi se amestecă cu aluatul.
  5. Cremă se prepară prin topirea ciocolatei împreună cu untul de arahide și untul de cocos, iar la sfârșit se adaugă și esența de mentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *