Falafel la cuptor și salată Tabouleh

Lista rețetelor ușor de preparat continuă și astăzi cu faimosul falafel însoțit de aromata salată Tabouleh. Simțiți mirosul oriental? Ei bine, aceasta este una dintre rețetele mele preferate, deoarece este bogată în condimente și poate fi o variantă foarte delicioasă și rapidă pentru prânz.

Năutul nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, pentru că este bogat în proteine și poate fi preparat în atât de multe feluri, încât nu v-ați mai sătura să-l preparați. De la aperitiv până la desert, există atât de multe variante, încât chiar nu mai este necesară prezența cărnii pe masă. Ar trebui să adaug și faptul că este delicios, însă vă las pe voi să descoperiți asta încercând chiftelele de năut, falafel.

De asemenea, știu că sunt multe persoane care nu prea agreează pătrunjelul, și în categoria asta intră categoric copiii. Deși stim cât de benefice sunt aceste frunze mici și verzi, parcă tot nu ne îndurăm să introducem pătrunjelul în mâncarea copiilor, pentru că deja ne așteptăm la acea reacție de repulsie. Eu știu asta pentru că am urât pătrunjelul toată copilăria mea, însă, după ce am început să mă informez și am primit inspirație de la o persoană pe care o admir pentru stilul său de viață atât de sănătos, l-am introdus treptat în sucuri, salate și, ce credeți? Acum am mereu în frigider cel puțin o legătură de pătrunjel. Așadar, aceste chiftele de năut pot fi ușor introduse în alimentația copiilor, deoarece, pătrunjelul fiind mărunțit, este mai ușor de agreat de către aceștia.

Să ne apucăm de gătit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preparare:

 1. Năutul se ține la înmuiat pentru 8-10 ore.

 

 1. Se pun în blender toate ingredientele și se mixează până când se obține o consistență cremoasă.

 

 1. Se modelează chifteluțele și se dau prin făină (opțional).

 

 1. Se bagă la cuptor și se țin până când se poate observa o crustă aurie.

 

 1. Pentru salata Tabouleh bulgurul poate fi fiert în apă cu sare sau se pot fierbe 2 căni de supă de legume, iar apoi se toarnă peste bulgur și se acoperă. Trebuie ținut până bulgurul absoarbe apa (aprox. 20-25 min). După ce se răcește se amestecă cu celelalte ingrediente.

Comments

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *