Paste cu sos de caju

          Astăzi vom face o călătorie în Italia și vom savura o porție de paste cu un sos delicios de caju. Ei bine, aceasta este o rețetă gândită ca o bună alternativă vegană pentru pastele carbonara. Este foarte ușor de preparat și necesită puține ingrediente.

          Sunt convinsă că mulți dintre voi sunteți fani ai pastelor, însă astăzi încercăm ceva puțin mai special și mult mai sănătos. V-ați gândit vreodată că aceste mici nuci pot fi folosite și în alte combinații, nu doar ca și gustare alături de fructe? Există extrem de multe posibiltăți de a introduce nucile caju în alimentația zilnică, deoarece oferă un gust deosebit preparatelor și o consistență care vă va face să vă simțiți sătui pentru multe ore.

        Nucile caju au însă și beneficii pentru organism. Au un conținut scăzut de grăsimi, de aceea sunt recomandate în curele de slăbire. De asemenea, sunt bogate în proteine, fier, zinc, potasiu și fibre. Au un conținut crescut de cupru, ceea ce le face să fie benefice pentru funcționarea creierului.

        După ce ne-am documentat puțin în legătură cu avantajele consumului de nuci caju, putem să ne apucăm de gătit. Pentru aceste paste m-am gândit să ,,colorez” puțin farfuria și am adăugat broccoli și mazăre.

Ingrediente pentru 2 porții:

·       200g paste

·       ¾ cană caju

·       80g mazăre

·       100g broccoli

·       1/3 cană lapte de cocos

·       o ceapă

·       2 căței de usturoi

·       1 lg ulei de măsline

·       sare

·       piper

·       busuioc

·       cimbru

 

Preparare:

  1. Nucile de caju se pun la înmuiat în apă caldă pentru 2-3 ore.

 

  1. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

 

  1. Broccoli se rupe în buchețele și se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, în aceeași apă se fierbe mazărea.

 

  1. Se prepară sosul. Se pun în blender nucile de caju, laptele, uleiul, sare, piper, cimbru, busuioc și ¼ cană de supă de legume (apa în care au fiert legumele)

 

  1. Într-o tigaie adâncă se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă mazărea și broccoli și se amestecă pentru câteva minute.

 

  1. Se adaugă pastele și sosul și se lasă în tigaie pentru încă 5 minute, la foc mic.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *