Supă cremă de dovleac și cartof dulce

 

 

 

         Toamna este despre culoare și arome! Dovleacul este cu siguranță vedeta sezonului. Există atât de multe variante de a găti dovleacul încât 3 luni de toamnă nu sunt suficiente. De la faimoasa plăcintă până la smoothie-urile cremoase, dovleacul se dovedește a fi un must have al sezonului. Desigur, acesta poate fi folosit și în rețetele vegane, dând o aromă cu totul deosebită mâncării.

        Grăsunul portocaliu are numeroase beneficii pentru organismul uman, conține beta-caroten și vitamine precum  A, E și C. Mai mult, pentru persoanele care își doresc să slăbească, dovleacul fiert sau la cuptor este o variantă sănătoasă și ușoară, contribuind la echilibrul grăsimilor.  Are puține calorii și oferă o senzație de sațietate pe termen lung. Așadar, ca mic dejun, desert sau gustare, dovleacul se dovedește a fi o variantă perfectă.

          Cartoful dulce este un alt aliment care nu trebuie să ne lipsească din bucătărie. Este o alternativă foarte bună pentru cartoful alb, în ultimul timp devenind din ce în ce mai promovat pentru calitățile sale nutriționale. Fibrele, vitamina A, antioxidanții sunt componente esențiale ale dietei oricărei persoane care ține la sănătate.

         Așadar, dacă încă nu v-am convins să mergeți la cumpărături, v-am pregătit o rețetă foarte ușoară și delicioasă de supă cremă care sigur o să vă tenteze. Poate fi consumată atât la prânz cât și la cină, deoarece oferă o senzație de sațietate și sigur o să vă facă să renunțați la ciocolata de la desert.

 

Ingrediente:

 

·        un morcov

·        100 grame cartof dulce (doi cartofi mici)

·        200 grame dovleac

·        jumătate de praz

·        500 ml de supă de legume

·        o linguriță de ghimbir

·        150 ml lapte de cocos

 

 

 

Preparare:

 

  1. Se spală dovleacul, morcovul și cartofii dulci și se curăță.
  2. Într-un vas separat se prepară supa de legume. Există două variante: se fierb un morcov, țelină și rădăcină de pătrunjel sau se fierbe apă cu un cubuleț de supă de legume. (Eu am optat pentru prima variantă.)
  3. Într-o tigaie mai adâncă se pune ulei de măsline și se călește prazul. Se adaugă dovleacul, cartofii dulci și morcovul. Se acoperă cu supa de legume și se lasă la fiert în jur de 10 minute. (Eu am acoperit cu un capac pentru a fierbe mai repede.)
  4. După ce au fiert se lasă la răcit, iar apoi se pun în blender împreună cu laptele de cocos, ghimbirul și condimente după gust. Am folosit turmeric și sare de Himalaya.
  5. Se servește cu crutoane, semințe de dovleac, pătrunjel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *