Supă cremă de mazăre cu broccoli și caju

       Trebuie să recunosc că sunt un mare fan al supelor cremă, deoarece sunt foarte ușor de preparat, nu necesită mult timp și, nu în ultimul rând, presupun creativitate. Prepararea acestor supe oferă libertate de alegere. Putem face combinații neașteptate și să iasă un preparat foarte gustos. Astăzi am gătit o supă cremă de mazăre cu broccoli și caju pentru care am stat în bucătărie doar 20 de minute. Așadar, este o variantă rapidă și sănătoasă atât pentru prânz cât și pentru cină.

 

       Veți fi surprinși să descoperiți că această combinație de mazăre și broccoli este foarte bună și oferă o culoare deosebită supei. Nucile caju asigură consistența supei și contribuie la un gustul genial al acestei supe. Broccoli poate fi folosit în multe combinații și poate fi consumat chiar și crud, însă într-o supă cremă mi se pare cel mai gustos. Ei bine, nu sunt multe ingrediente, prin urmare nici prea mult de povestit. Recomand această rețetă tuturor, indiferent de tipul de dietă adoptat.

Ingrediente:

  • 100 g broccoli
  • 400 g mazăre (eu am folosit mazăre la conservă)
  • ½ ceapă
  • 70 g caju
  • ½ cățel de usturoi
  • ¼ cană lapte de orez
  • sare
  • piper

 

Preparare:

  1. Nucile caju se lasă la înmuiat în apă caldă 3 ore.
  2. Se fierbe broccoli 10 minute.
  3. Într-o tigaie mai adâncă se călește ceapa.
  4. Se adaugă mazărea, broccoli și o cană cu apă (cea în care a fiert broccoli) și se fierb aproximativ 5-10 minute.
  5. După ce s-a răcit puțin amestecul de legume, se pune în blender. Se adaugă nucile caju, laptele, condimentele, usturoiul și încă o cană cu apă (de la broccoli).

Comments

    1. Post
      Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *