Tartă cu Spanac

Primăvara este perioada în care toate piețele sunt pline cu tot felul de frunze verzi care ne îndeamnă la detoxificare și la multe rețete sănătoase care să ne revigoreze organismul după o iarnă în care cu siguranță au existat excese alimentare. Așadar, este perioada perfectă pentru un refresh, pentru mișcare și pentru multe frunze verzi.

Astăzi am pregătit o tartă cu spanac, pentru că încă sunt o fană a produselor de panificație, dar și a spanacului, așa că am încercat să găsesc o combinație echilibrată între acestea. În spatele acestei rețete se află o scurtă povestioară cu a cărei problemă sunt sigură că s-au întâlnit mulți vegani.

Având un program destul de încărcat, de multe ori nu reușesc să-mi pregătesc gustări sănătoase pe care le pot lua cu mine oriunde. Astfel, ajung să-mi cumpăr produse de patiserie. Încă de pe vremea când nu eram vegană îmi plăcea să mă răsfăț cu câte un foitaj cu spanac, însă mereu acest foitaj conținea și brânză. După ce am adoptat acest stil de viață nu am putut renunța în totalitate, din păcate, la produsele de patiserie. Aici a început ,,frustrarea” mea, deoarece nu am reușit să găsesc un foitaj care să conțină doar spanac.

Așadar, m-am decis să las comoditatea deoparte și să-mi pregătesc acasă o gustare cu spanac. Și, ce credeți? A ieșit mult mai bună și cu siguranță mult mai sănătoasă decât cele din comerț. Și cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, foitajul cu spanac s-a transformat într-o tartă delicioasă, deoarece am vrut să gătesc preparatul în întregime acasă. Astfel, am putut să țin cont de cantitatea și calitatea ingredientelor folosite.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g făină integrală de grâu
  • 10 g drojdie
  • 100 ml apă
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare

 

Pentru compoziție:

  • 500 g spanac
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă albă
  • 150 ml lapte de soia
  • 2 lg fulgi de drojdie inactivă
  • 2 lg făină de orez (sau orice fel de făină)
  • ½ lg sare
  • piper
  • boia de ardei iute

 

Preparare:

  1. Blatul se prepară amestecând ingredientele, iar coca obținută se ține acoperită cât timp se prepară compoziția.

 

  1. Ciupercile se spală, se curăță și se călesc împreună cu ceapa. Se adaugă spanacul și se țin pe foc până când rămân fără apă.

 

  1. Laptele de soia, drojdia inactivă, făina de orez, sarea, piperul și boia se amestecă într-un vas, la foc mic. Acest sos este gata atunci când obține o consistență cremoasă.

 

  1. Sosul se toarnă peste amestecul de spanac, ciuperci și ceapă și se lasă la răcit pentru câteva minute.

 

  1. Se întinde blatul, se așează în forma de tartă, și apoi se adaugă umplutura. Tarta se ține la cuptor aprox. 30 min.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *