Tort Raw Vegan cu cremă de caju și vișine

       Deserturile vegane au devenit o slăbiciune de-a mea, deoarece au un gust deosebit, sunt ușor de preparat și pot substitui o mulțime de deserturi clasice. În ultimul timp am început să aduc prăjituri vegane la întâlnirile cu familia și prietenii și am fost plăcut surprinsă să observ că au fost foarte apreciate și s-au terminat mai repede decât celelalte.

       Tortul pe care l-am pregătit presupune o rețetă ce nu necesită coacere, astfel este un desert raw vegan aromat și perfect pentru orice ocazie. Dulciurile sunt mereu binevenite, însă trebuie consumate cu măsură. Chiar dacă reprezintă o variantă mai sănătoasă a deserturilor clasice, dulciurile vegane și raw vegane conțin un număr semnificant de calorii, așadar nu trebuie să se facă abuz pe motivul că ,,sunt vegane, deci nu îngrașă”.

       Nucile caju sunt perfecte pentru orice desert și nu numai. Pot fi folosite atât pentru creme cât și pentru blaturi, adăugând o consistență cremoasă și un gust minunat.

       Pregătirea tortului acesta cu cremă de caju a necesitat aproximativ 40 de minute. Acesta poate fi încă un plus pentru deserturile vegane și raw vegane. Nu trebuie să petrecem o zi întreagă în bucătărie pentru un preparat care urmează a fi consumat în maximum o oră. Ceea ce este foarte important este că, blatul și crema tortului trebuie să stea suficient timp în congelator pentru a ajunge la rezultatul dorit. Așadar, cât timp tortul este la congelator avem timp și pentru alte plăceri.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 g migdale (hidratate)
  • 100 g caju (hidratat)
  • 100 g miez de nucă
  • 125 g curmale
  • 2 lg cacao

Pentru cremă:

  • 300 g caju (hidratat)
  • 100 ml sirop de agave
  • 100 ml unt de cocos
  • 200 ml apă
  • un praf de sare
  • 200 g vișine

 

Preparare:

  1. Blatul se prepară mixând într-un blender toate ingredientele. Se ține la congelator cât timp este preparată crema.

 

  1. Untul de cocos se topește (fie la temperatura camerei, ori deasupra unui vas cu apă caldă)

 

  1. Ingredientele pentru cremă se mixează și ele în blender (mai puțin vișinele). Amestecul obținut se așează peste blat; se pun vișinele în cremă, iar tortul se ține la congelator pentru 3-4 ore.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *