Turtă dulce vegană

       Se apropie Crăciunul cu arome parfumate. Toată lumea este grăbită să pregătească masa de Crăciun și ultimele detalii pentru cadouri. Printre numeroasele feluri de măncare tradiționale și dulciurile arătoase, ce fac veganii? În condițiile în care toată familia a adoptat un stil de viață vegan  situația este echilibrată, însă, din păcate, sunt cazuri destul de rare. Ei bine, eu am învățat să fac față acestor situații prin veganizarea mâncării tradiționale și, în special a dulciurilor. Am fost surprinsă să constat că preparatele vegane au fost foarte apreciate și s-au consumat mai repede decât cele cu carne.

      Astăzi, în Ajunul Crăciunului, mi-am făcut loc în bucătărie și am pregătit faimoasa turtă dulce. Îmi plac la nebunie aroma condimentată, mirosul de scorțișoară și decorarea acestui desert. Trebuie să menționez că aluatul pentru turtă dulce l- am pregătit cu o zi înainte, însă poate fi preparat și în aceeași zi și lăsat la frigider pentru 4-5 ore.

      Este atât un desert cât și o gustare foarte aromată. Eu obișnuiesc să îmi încep prima zi de Crăciun cu o porție de turtă dulce alături de o cafea, ascultând colinde în surdină. Copiii sunt și ei mari fani ai acestui desert, nu doar pentru gust, dar și pentru faptul că pot participa la decorarea micilor prăjituri, care îmbracă diferite forme.

Să începem să gătim!

Ingrediente:

  • 400 g făină de grâu
  • 2 lingurițe ghimbir
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • ½ lingură cuișoare
  • ½ lingură nucșoară
  • ½ linguriță anason
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 250 g zahăr brun
  • 50 g sirop de agave
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 1/2 apă plată sau minerală
  • 1/4 cană ulei

 

Preparare:

  1. Se amestecă făina, condimentele (măcinate) și bicarbonatul de sodiu.

 

  1. Separat, se mixează zahărul cu siropul de agave, apa, uleiul și zeama de lămâie până se omogenizează.

 

  1. Se amestecă cele două compoziții și aluatul obținut se frământă, se ambalează în folie alimentară și se ține la frigider pentru 4-5 ore.

 

  1. Se formează prăjiturile folosind formele dorite și se pun la cuptor 10-15 minute.

 

  1. Glazura am preparat-o topind ciocolată. Se decorează și se servesc alături de cei dragi.

Comments

    1. Post
      Author

Leave a Reply to Vegan Mary Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *