Vegan Banana Bread

Banana Bread sau checul cu banane este un desert care devine din ce in ce mai cunoscut și de mult timp am vrut să-l încerc. Este foarte apreciat pentru că este ușor de preparat, iar timpul preparării este de asemenea foarte scurt. Ceea ce îmi place la acest desert este faptul că poate fi personalizat în funcție de gustul fiecărei persoane. Îi poți adăuga fructe, ciocolată, diverse feluri de glazură, nuci, semințe, sau poți folosi rețeta clasică. Este foarte delicios și poate fi atât desert, gustare, dar și mic dejun în zilele în care vrem să ne răsfățăm.

Știm cu toții că rețeta clasică de chec conține produse de origine animală, însă există varianta vegană care nu necesită mai mult efort și nici nu alterează gustul preparatului. Cred că asta este ceea ce îmi place cel mai mult la alternativele vegane:  sunt la fel sau chiar mai delicioase decât cele clasice și nu se simte o diferență majoră, referitor la gust, consistență și timpul de preparare. Tocmai cu aceste argumente mi-am convins mama să încerce cât mai multe rețete vegane, și, ce credeți? Acum a ajuns să se informeze din ce în ce mai mult și să caute rețete vegane. Faptul că poți influența pe cineva să facă o schimbare cât de mică în stilul de viață este o realizare imensă pentru mine.

Așa cum am menționat mai sus, acest desert poate fi personalizat în funcție de plăcerile fiecărei persoane. Cum fiecare om este unic, și are propriile gusturi, eu am ales să adaug afine roșii și ciocolată neagră (evident că și ciocolată). Combinația a fost foarte reușită, deoarece afinele au un gust destul de acrișor iar ciocolata este dulce, și având 70% cacao, a adus un gust dulce-amărui. Recomand această combinație și altor dependenți de ciocolată, dacă mai există cineva la fel de înnebunit după ciocolată la fel ca mine.

Ingrediente:

 • 1 cană făină de orez
 • 1 linguriță praf de copt
 • 100 g zahăr brun (sau orice alt îndulcitor)
 • 3 banane
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 150 ml ulei
 • ½ cană lapte de alune de pădure
 • ciocolată (opțional)
 • afine roșii (opțional)

Mod de preparare:

 1. Se amestecă mai întâi ingredientele uscate.
 2. Se adaugă ingredientele lichide.
 3. Bananele se pasează și se adaugă peste compoziție.
 4. După ce se toarnă compoziția într-o tavă în care s-a pus foaie de copt se pot adăuga fructe, ciocolată, alune,etc. Timpul de coacere este aproximativ 35-40 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *