Wrap vegan/Shaorma vegană

          De obicei, spre sfârșitul săptămânii apare acea enervantă ,,poftă” de mâncare nesănătoasă. Primul instinct este să punem mâna pe telefon și să comandăm pizza sau să ne înfruptăm din niște cipsuri. Toate bune și frumoase până când realizăm că ce am mâncat nu a fost nici hrănitor, nici sănătos. Apoi apare sentimentul de vinovăție (fetele înțeleg asta cel mai bine). ,,Am fost la sală toată săptămâna, am mâncat doar salată și acum am stricat totul”. Acestea sunt și gândurile mele în fiecare weekend.

         Ei bine, nu trebuie să trăim mâncând doar salată, mai ales când există atât de multe alternative delicioase și sănătoase pentru bombele calorice. Tocmai din acest motiv, am pregătit o rețetă de shaorma vegană, care este ușor de preparat și foarte gustoasă.

          Așadar, am înlocuit clasicii cartofi prăjiți cu cartofii dulci la cuptor, iar apoi am adăugat toate legumele pe care le-am găsit prin frigider.

         Am vrut ca totul să fie cât mai natural, așa că am preparat eu lipiile și pasta de hummus, dar pot fi folosite și cele din comerț. De asemena, am făcut un ketchup, pentru a reduce cantitatea de zahăr. Știm cu toții cât de mult zahăr conțin sosurile din magazine, și nu doar zahăr, din păcate…

Ingrediente:

Pentru lipii:

  • 200g făină
  • un praf de sare
  • o lingură ulei
  • 150ml apă
  • o linguriță de drojdie

 

Pentru umplutură:

  • un cartof dulce
  • rozmarin
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ½ conservă fasole roșie
  • ½ ardei gras roșu
  • 6 frunze de salată
  • o conservă de năut (400g)
  • 5 măsline verzi

 

Preparare:

  1. Se curăță cartoful dulce, se spală, se taie și se condimentează cu busuioc, rozmarin, sare, piper și ulei de măsline. Se pun la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  2. Lipiile se prepară amestecănd ingredientele până se ajunge la consistența de cocă. Se împarte coca rezultată în 4 biluțe iar acestea se întind în foi subțiri și se coc în tigaie. (Din cantitățile menționate mie mi-au ieșit 4 lipii)
  3. Lipiile se acoperă cu un prosop umed, pentru a nu se întări.
  4. Pentru hummus, se pun în blender năutul, măslinele, sarea, piperul și puțin ulei.
  5. După ce cartofii sunt bine rumeniți se prepară shaorma. Eu am pus pasta de hummus pe lipii, apoi frunzele de salată, ardeiul, fasolea și se rulează.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *